DEM Parti adayları halkla buluşmaya devam ediyor

Seçim çalışmalarını sürdüren DEM Parti eşbaşkan adayları, halkın yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), birçok il ve ilçede seçim çalışmalarını sürdürdü.

 
EYYÜBİYE
DEM Parti’nin Riha merkez Eyyübiye ilçesindeki seçim çalışmalarına Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Gülşen Özer de katıldı. Eyyübiye Belediyesi eşbaşkan adayları Adalet Eriş, Halil Akbaş ve Özer, birlikte ilçeye bağlı Kûlînce, Sultantepe, Kûbacîk ile Görenler kırsal mahallelerde çalışmalar yürüttü.

 

HALİLİYE
Merkez Haliliye ilçesinde yürütülen çalışmalarda 23 Mart'ta kutlanacak Newroz için katılım çağrıları yapıldı. Belediye eşbaşkan adayları Sema Ateş ve Suphi Yılancı seçim çalışmalarına dair hazırlanan broşür ve Newroz davetiyelerini dağıttı. Ahmet Bahçivan İş Merkezi’nde kurulan stantta halk gün boyunca Newroz’a davet edilirken, çalışmalar eski çarşı boyunca devam etti.

 
SÊWEREG
Sêwereg ilçesinde ki seçim çalışmaları ise Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Celalettin Erkmen ve önceki dönem Milletvekili Ayşe Sürücü’nün katılımıyla yapıldı. Sêwereg Belediyesi eşbaşkan adayları Yıldız Çetiner ve Ali Dusak ile birlikte Qerejdax bölgesine düşen kırsal mahallelerde çalışmalar yürütüldü. Têzxirab, Çixrix, Şêxûlî, Qamişlî ile Dalkaya mahalleleri ziyaret edildi. Adayların yoğun ilgiyle karşılandığı mahallelerde toplantılar düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Erkmen, "21’inci Yüzyılda olmamıza rağmen hala görüyoruz ki mahallelerimiz en temel yaşamsal hizmetlerden mahrum bırakılmış durumda. Bu bölgelerde hala yol, elektrik ve eğitim sorunlarının ciddi boyutlarda olduğunu görüyoruz. DEM Parti tertemiz, pırıl pırıl ve sizden olan adaylarıyla tüm bu sorunları sizinle birlikte çözecek” diye konuştu. Seçim çalışmaları kırsal mahallelerde devam ediyor.

 
SERÊKANİYÊ
Riha’nın yoğun seçim çalışmaları devam eden başka bir ilçesi olan Serêkaniyê’de çalışmalar iki koldan devam etti. Eşbaşkan adaylarından Rahşan Yazar ilçe merkezinde bulunan imalathane ve tekstil atölyelerini gezdi. Rahşan Yazar, daha sonra ev ziyaretleri yaparak kadın toplantılarına katıldı. Diğer Eşbaşkan Adayı Uğur Kahraman ise Koçerler olarak bilinen bölgede bulunan Sêrtê kırsal mahallesini ziyaret etti.